Als het contact moeilijk loopt

➜  Inschrijven

Als vrijwilliger heb je veel contact met mensen. Met sommigen klikt het meteen, bij anderen loopt het wat minder vlot en duiken er moeilijkheden op. Dat kan zowel bij de zorgvrager gebeuren, maar ook bij andere vrijwilligers of personeel. Soms is er meer aan de hand en verloopt het contact niet alleen stroef, maar vertoont iemand ook echt moeilijk hanteerbaar gedrag. Hoe ga je daar best mee om? Hoe kun je dit best kaderen om de zorg centraal te blijven stellen?

In deze vorming willen we stilstaan bij wat er kan schuilen achter het moeilijke gedrag dat mensen stellen en tevens enkele tips meegeven rond communicatie die kunnen helpen om toch samen een weg te vinden. Daarnaast staan we stil bij zelfzorg, gezien deze contacten ook een impact hebben op jezelf en het niet steeds eenvoudig is om in moeilijke situaties staande te blijven.

Een aanrader voor iedereen die in zijn of haar vrijwilligerswerk soms in moeilijke situaties terecht komt en hier graag meer uitleg en tips rond zou krijgen.

Spreker:
Marlies Meersman

Datum:
Donderdag 13 februari 2020

Tijdstip:
14u tot 16u30

Locatie:
Wereldhuis Roeselare, Hugo Verrieststraat 22, 8800 Roeselare

Inschrijven kan tot een week voor de vorming start. De vorming is gratis voor Present-vrijwilligers. Anderen betalen 10 euro de dag zelf.

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg