Assertiviteit en grenzen

We weten inmiddels allen wel dat het zo zijn voordelen heeft wanneer we als individu het assertiviteitsmodel hanteren. Daarbij komen we dan zelfzeker op voor onze eigen belangen zonder die van de ander te schaden.
De meesten van ons hebben intussen echter ook gemerkt dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. We hebben ons doorheen onze kindertijd, opvoeding, opleiding en loopbaan vaak heel andere patronen eigen gemaakt. En die voorkeurspatronen maken het ons dikwijls moeilijk om vandaag de dag zo assertief te zijn zoals we wel zouden willen. Zelfkennis is niet voor niets het begin van alle wijsheid en we zoomen tijdens deze vorming dan ook in op de eigen voorkeurspatronen, wat het ons moeilijk maakt en wat ons kan helpen om assertief te zijn.

Spreker:  Lindi Fourie, Zorg-Saam. Lindi Fourie is educatief medewerker van Zorg-Saam. Ze is geschoold in communicatie en o.a. gespecialiseerd in de thema’s NLP (neuro linguïstisch programmeren), verbindende (geweldloze) communicatie, zelfzorg en mantelzorg.

Inschrijven vóór 10 april 2018 bij Bernadette Verbruggen, vzw DE LOODSEN, Sint-Jacobsmarkt 43, 2000 Antwerpen, 03 234 05 11 – namiddag (vragen naar Bernadette), e-mail: bernadette.verbruggen@caritas.be

Deze vorming wordt ook gegeven in Antwerpen op 17 april. Vermeld bij inschrijving duidelijk op welke plaats je de vorming zal volgen.

Deze vorming is gratis voor Present-vrijwilligers, andere deelnemers betalen ter plaatse 10 euro.

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg