De ziekte ALS: een kennismaking

In België zijn er ongeveer 1000 patiënten, dus ALS is zeldzaam.  ALS treft zowel mannen als vrouwen en heeft een grote impact op hun naaste omgeving. Helaas is er tot op heden nog geen behandeling gevonden die de ziekte remt.

Heeft u al over deze ziekte gehoord of gelezen? Heeft u al iemand ontmoet die eraan lijdt of die een patiënt verzorgt of begeleidt?  De presentatie gaat zowel over de ziekte zelf als over de werking van de ALS Liga.

Om het interactief te houden begrenzen we de groep bij 30 deelnemers. Het is immers de bedoeling dat er vragen kunnen gesteld worden. De ALS Liga is een  vrijwilligersorganisatie; ze is er voor en door patiënten en bestaat reeds meer dan 20 jaar.

Spreker: Anne Jolie is arts en sinds 6 jaar als vrijwilliger werkzaam bij de ALS Liga. Zij staat in voor het opvolgen van het wereldwijd onderzoek en beantwoordt allerlei vragen van patiënten en hun familie.

Inschrijven vóór 27 november bij Daniëlle Jodogne, Marktplein 20 bus 11, 3590 Diepenbeek, tel: 0485/60 45 98, e-mail:  present.limburg@gmail.com

Dit is een vorming waarvoor slechts 30 deelnemers zich kunnen inschrijvingen. Daarom organiseren we 2 sessies. Geef duidelijk door welke sessie u aanwezig zal zijn: om 13u30 OF om 16u. Het is mogelijk dat er geen plaats meer is dus gelieve u op tijd in te schrijven.

Deze vorming is gratis voor Present-vrijwilligers, andere deelnemers betalen ter plaatse 10 euro

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg