Inspiratienamiddag: Warme zorg

Veel belangrijker dan wat we doen als vrijwilliger, is hoe we het doen. We doen vrijwilligerswerk vanuit ons hart en willen een meerwaarde zijn voor de zorgvrager. Soms zit het in kleine dingen: onze houding, een woord, tijd,… Een moment dat je echt PRESENT bent bij een ander. Deze inspiratienamiddag laat ons zien en voelen wat zo’n presentmoment voor mensen in een zorgsituatie kan betekenen.

Via beelden, verhalen en getuigenissen krijgt warme zorg vorm:

  • De documentaire Feel my love leidt deze namiddag in. Een pakkende observatie van het menselijke bestaan en een intiem portret over leven en oud worden met dementie. De film kijkt naar wat er nog is, niet naar wat verloren ging.
  • Daarna komen vrijwilligers en andere zorgverleners aan het woord: hoe ziet warme zorg eruit in een voorziening voor mensen met een beperking, in het werkveld van de geestelijke gezondheidszorg, een woonzorgcentrum of een ziekenhuis? Ook jouw ervaringen als vrijwilliger komen aan bod.

Vanuit presentmomenten van ieder van ons laten we ons inspireren. Een namiddag waarvan je helemaal opwarmt!

Praktische informatie:

Dinsdag 12 maart 2019 van 13.30 tot 17u

Vormingscentrum Guislain, Jozef Guislainstraat 43, Gent

  • Te bereiken met het openbaar vervoer: tram 1 vanuit station Gent Sint Pieters , richting Wondelgem of Evergem: halte ‘Jozef Guislainstraat – Museum Dr. Guislain’. Deze rit duurt ongeveer 25 min. Volg daarna de bordjes ‘Vormingscentrum’.
  • Ruime parking. Voor de route: klik hier

Inschrijven:

Inschrijven vóór 5 maart 2019 bij Céline Van Acker, Heiveldstraat 196, 9040 Sint-Amandsberg, 09/228 23 07 – celinevanacker@skynet.be

Deze vorming is niet alleen voor Present-vrijwilligers maar voor iedereen: ben je vrijwilliger in de zorg of niet? Geïnteresseerd in warme en positieve zorg? Liefhebber van de betere documentaire? Alle redenen zijn goed om je in te schrijven voor deze boeiende en motiverende namiddag.

Deelname is gratis.

Je mag deze uitnodiging naar iedereen doorsturen die door deze namiddag geïnspireerd kan worden.

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg