Film: Gabrielle

Gabrielle is een jonge vrouw met een verstandelijke beperking. Ze geniet van het leven en heeft een uitzonderlijke gave voor muziek. Martin, de liefde van haar leven, heeft ze leren kennen bij het koor waarmee ze oefent voor een groot optreden op een muziekfestival. Gabrielle en Martin zijn onafscheidelijk. Toch kunnen zij vanwege hun verstandelijke handicap de liefde voor elkaar niet beleven zoals ze het liefst zouden willen; de families en maatschappelijk werkers stellen grenzen aan hun verlangens. Geconfronteerd met haar beperkingen doet Gabrielle er alles aan om haar zelfstandigheid te bewijzen en haar vrijheid te winnen.

De film werd geselecteerd om Canada te vertegenwoordigen op het 86ste Academy Awards 2013, in de categorie ‘beste buitenlandse film’.

Inschrijven vóór 19 oktober bij Céline Van Acker, Heiveldstraat 196, 9040 Sint-Amandsberg, 09/228 23 07, celinevanacker@skynet.be

De Clemenspoort is vlot bereikbaar via de N60, R4, E40 of E17. De parking is te bereiken langs de sporthal van Hogent, Sint-Denijslaan 251 (1.20 .€ per uur)

Deze vorming is gratis voor Present-vrijwilligers en hun partner, andere deelnemers betalen ter plaatse 5 euro.

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg