Getuigenis: van kwetsbaarheid naar kracht

➜  Inschrijven

Marleen had een erg moeilijke jeugd. Ze groeide op in een problematische thuissituatie waar ze te maken kreeg met misbruik. Op haar 21 besloot ze dit hoofdstuk in haar leven definitief achter zich te laten en trok ze naar het klooster, waar ze 15 jaar zou verblijven. Na haar verblijf in het klooster wachtte haar een zeer onaangename ontdekking die haar toekomst sterk zou bepalen: Marleen kreeg eerst darmkanker en daarna borstkanker. Tijdens haar gevecht tegen kanker besloot zij, dat als ze de ziekte zou overwinnen, ze haar verhaal wou delen met andere mensen. Marleen schreef hierover een boek “Schuilen in kwetsbaarheid” en geeft hierover lezingen.

Tijdens deze vorming neemt Marleen Deruyver ons mee in haar verhaal om te laten zien dat trauma’s niet altijd het verdere verloop van je leven negatief hoeven te bepalen. Dat er manieren zijn om deze een plaats te kunnen geven in je leven. En dat het leven nog mooi kan zijn ondanks… De kansen die Marleen nog kreeg wil zij ten volle benutten om voluit te leven. Zij wil nog wat maken van haar leven: voor zichzelf, haar gezin en zovele lotgenoten en vrouwen, gekwetst in hun vrouw-zijn.

Een zeer aangrijpende getuigenis van een moedige vrouw die ondanks alle tegenslagen kiest om positief in het leven te staan.

Spreker:
Marleen Deruyver

Datum:
Dinsdag 12 november 2019

Tijdstip:
14u tot 16u30

Locatie:
AZ Sint-Maarten
Liersesteenweg 435
2800 Mechelen

Inschrijven kan tot een week voor de vorming start. De vorming is gratis voor Present-vrijwilligers. Anderen betalen 10 euro de dag zelf.

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg