Inspiratiedag: Help! Wat doet de vrijwilliger van morgen?

Onze vorige studiedag ‘help, wie wordt er morgen onze vrijwilliger?’ was een groot succes. De vrijwilligersverantwoordelijken leerden dat bij elke generatie vrijwilligers een andere motivatie speelt en dat er dus een andere opvolging nodig is. Zo ontdekten we dat de hedendaagse vrijwilliger eerder te vinden is voor korte engagementen waarbij ze een duidelijk doel krijgen en inspraak hebben. Onze vrijwilligerswerking in de zorg is niet altijd op deze manier georganiseerd. Nochtans is projectmatig vrijwilligerswerk de toekomst!

Daarom organiseren we als vervolg op deze studiedag een inspiratiedag om op een andere manier te leren kijken naar vrijwilligerswerk. We worden hierbij begeleid door mensen met kennis van zaken, maar jullie leren ook veel bij van elkaar.

  • Marc Breban (Inspinazie)
    Improvisatieprincipes rond loslaten, (voor)oordelend werken herkennen, samen er voor gaan zonder blokkades in ons hoofd.
  • Anja Declercq (Lucas – centrum voor Zorgonderzoek)
    Maatschappelijke veranderingen en vrijwilligerswerk

Tussendoor brengen we jullie knappe voorbeelden van vernieuwende initiatieven binnen het vrijwilligerswerk. Jullie keren naar huis met een rugzak vol ideeën!

De inspiratiedag vindt plaats op dinsdag 17 april 2018 van 9u30 tot 16u30 in het Provinciehuis van Leuven.

Deze vorming kost 20 euro voor voorzieningen die zijn aangesloten bij Present vzw. De voorzieningen die zijn aangesloten vind je terug op onze website. Voor andere zorgvoorzieningen kost deze vorming 120 euro.

Inschrijven kan via onderstaand webformulier.
Uitnodiging inspiratiedag

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Bent u aangesloten bij Present?

In welke voorziening werkt u?

Hoeveel vrijwilligers zijn hier ongeveer actief?

Wat is de postcode van deze voorziening?

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg