Rouw en verlies

Wat is rouw? Bestaat rouwverwerking wel? En hoe sta je iemand bij die iemand dierbaar verloren is of een ingrijpende verandering meemaakt in zijn/haar leven? Welke reacties zijn normaal en wanneer moet je je zorgen maken? Hoe kan je troost bieden, en wat zeg/doe je beter niet? Welke emoties en gevoelens merk je bij jezelf op, als je een belangrijk verlies meemaakt? En wat doet het met je, als je als vrijwilliger in je werk geconfronteerd wordt met rouw en verlies?

In deze laagdrempelige vorming breken we doorheen de clichés die vaak rond rouw hangen. We staan stil bij de nieuwste inzichten en gaan op zoek naar hoe je als vrijwilliger kan omgaan met rouw, zowel bij jezelf als bij de personen waar je voor zorgt.
Deze vorming wordt gegeven door Zorg-Saam. Zorg-Saam is een vormingsinstelling, gespecialiseerd in zorg.

Spreker: Ellen Vandenbroeck geeft als educatief medewerker bij Zorg-Saam vormingen rond o.a. rouw, levenseinde, dementie en allerhande ethische thema’s. Vanuit haar opleiding als theoloog en werk in een ziekenhuis en woonzorgcentrum gaat ze samen met deelnemers op weg om vanuit hun eigen ervaringen ankerpunten te vinden in hun (vrijwilligers)werk.

Inschrijven: Voor de inschrijvingen werken we met een nieuw systeem. Je hoeft je niet meer in te schrijven via Peter maar het kan makkelijk via deze link. Graag inschrijven vóór 15 april 2019.

Deze vorming is gratis voor Present-vrijwilligers, andere deelnemers betalen ter plaatse 10 euro.

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg