Toneel: Leven in 3 dagdelen

Stel je voor: je zit op de koffie bij een echtpaar. Ze voeren een gesprek,  het lijkt een gewoon gesprek maar dat is het niet en plots lijkt het nergens op.  Wordt gisteren morgen of is vandaag gisteren? En waar is dan het hier en nu? De tijd is geen rechte lijn meer maar een kolkende ketel waaruit gebeurtenissen en mensen zomaar opduiken.

Zo verward is het als dementie zich in je hoofd nestelt, voor jezelf maar ook voor anderen.

Deze vormingsavond wordt afgesloten met een ontmoetingsmoment met een drankje.

Spreker: Toneelgroep Hand in Hand; Tekst en regie: Rita Scheelen

Hand in Hand’ uit Lommel is een ‘ongewone’ toneelvereniging: er wordt gespeeld op verzoek en op de locatie van de initiatiefnemers. Zeven spelers en een auteur-regisseur en een paar helpende handen: een bezig clubje dus met een niet te blussen enthousiasme! In het najaar van 2017 spelen ze vooral ‘Leven in 3 dagdelen’ (over dementie); ‘Niks aan de hand!’ (over pesten); ‘Decembernacht’ (over de Eerste Wereldoorlog, twee soldaten in de loopgraven, daags voor Kerstmis) ‘Vluchten voor Kerstmis’ (over Kerstmis, een ‘besmette’ tijd: vervelende herinneringen, grote eenzaamheid of vers verdriet… Vluchten dan maar?)

Inschrijven vóór 17 januari bij Daniëlle Jodogne, Marktplein 20 bus 11, 3590 Diepenbeek, tel: 0485/60 45 98, e-mail:  present.limburg@gmail.com

Deze vorming is gratis voor Present-vrijwilligers, andere deelnemers betalen ter plaatse 10 euro

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg