Vind je (g)evenwicht

➜  Inschrijven

Organisatie in samenwerking met Samana en Gezondheidspastoraal Brussel

Zorgzaam zijn zit in de menselijke natuur en we voelen een natuurlijke behoefte om klaar te staan voor anderen. Natuurlijk heeft elke mens zelf af en toe nood aan zorg om welke reden dan ook. Het is belangrijk om deze behoefte aan zorg en de behoefte om te zorgen in overeenstemming te brengen. Dat is in een tijd waarin autonomie en zelfontwikkeling op de voorgrond staan niet altijd evident.

Een goed evenwicht vinden tussen de twee is echter van belang om een harmonieus leven te leiden en om kwaliteitsvol te kunnen zorgen voor anderen. Wie er alleen maar is voor anderen, put zichzelf immers uit en wie niet ingaat op de behoefte om betekenisvol te zijn voor een ander mist iets in het leven. Het is een moeilijke oefening, maar het is geen ‘of/of’-verhaal, eerder een ‘en/en’-verhaal.

In deze vorming gaan we in op hoe je in verbinding kan  blijven met jezelf en met de ander en hoe je deze twee zorgbehoeften in balans kunt brengen.

Spreker:
Lindi Fourie

Datum:
Donderdag 5 maart 2020

Tijdstip:
14u tot 16u30

Locatie:
Kliniek Sint-Jan (zevende verdieping)
Kruidtuin 32
1000 Brussel

Inschrijven kan tot een week voor de vorming start. De vorming is gratis voor Present-vrijwilligers. Anderen betalen 10 euro de dag zelf.

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg