Volg het hart, het klopt

➜  Inschrijven

Wanneer je kiest of gekozen wordt om vrijwilligers te begeleiden, dan heb je een hart voor mensen! Dat warme hart van jou is echter niet alleen de bron van warmte en zorg voor anderen, maar ook jouw diepste eigen plek van liefde, warmte en zorg voor jezelf. Het is dan ook belangrijk om even stil te staan bij de balans tussen je warme hart voor anderen en je warme hart voor jezelf, zodat burn-out, compassie-moeheid en secundaire traumatisering minder kans krijgen. Leren aandacht hebben voor de behoeften van je eigen hart is zowel belangrijk voor jou als voor de vrijwilligers die je begeleidt.

Dankzij je hart ervaar je ook empathie en oprechte compassie, kan je het lijden van de ander in jezelf ervaren. Durven meegaan in de hartenpijn en hartenwensen van de ander, en pas na deze fase van ‘volgen’ overgaan naar ‘leiden’ is een hele kunst. Het is echter de essentie en basisattitude voor empowerment van die ander! Hoe je dit ‘eerst volgen en dan leiden’ in praktijk brengt, wordt via enkele concrete tips aangebracht.

Spreker:
Patricia Vanoutrive

Datum:
Vrijdag 24 april 2020

Tijdstip:
Van 9u30 tot 12u30

Locatie:
CM Regiokantoor Roeselare
Mandellaan 79
8800 Roeselare

Inschrijven kan tot een week voor de vorming start. De vorming is gratis voor voorzieningen die aangesloten zijn bij Present. Anderen betalen 40 euro de dag zelf.

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg