Werken met kwetsbare vrijwilligers

Enerzijds krijgen mensen in kwetsbare situaties meer eigenwaarde als ze zich engageren voor vrijwilligerswerk. Anderzijds kan de sector vrijwilligerswerk op zich versterkt worden door de instroom van mensen uit kwetsbare situaties die de handen uit de mouwen willen steken.

Welke voorwaarden moet je als organisaties vervullen om je open te stellen voor kwetsbare vrijwilligers? Hoe kan je als organisatie succesvol en respectvol zijn in het inschakelen van kwetsbare vrijwilligers.

De algemene doelstellingen van de sessie: als deelnemer…

  • ga je aan de slag met succeservaringen en verhalen van andere deelnemers
  • krijg je theorie en good practices aangereikt vanuit projecten waar het goed werkt
  • kijk je kritisch naar drempels in je organisatie en hoe je deze kan verkleinen
  • denk je na over stappen die je in je eigen organisatie kan zetten voor een (nog) betere inschakeling van kwetsbare vrijwilligers

Lesgever:

Sinds 2005 is Inge Van Droogenbroeck werkzaam bij Kwadraet als procesbegeleidster, voornamelijk binnen thema’s zoals  communicatie, duurzame motivatie, teamwerk, coaching, vrijwilligerswerk.

Inge heeft een diploma Gegradueerde Psychiatrisch verpleegkundige , deed een voortgezette opleiding in het trainen van groepen en teams en is erkend als Gestalt- psychotherapeute. Haar passie in haar werk haalt ze uit het in verbinding brengen van mensen vanuit een sterk geloof in gelijkwaardigheid van éénieder.

Inschrijven kan bij Rita Vansteenkiste, ritavansteenkiste@skynet.be vóór 10 april 2017.

Leden van Present krijgen voorrang. De deelname is gratis voor Present aangeslotenen. Andere deelnemers betalen 40 euro.

Locatie:

Ga terug naar kalender voor:
nieuwe vrijwilligers | alle vrijwilligers | verantwoordelijken | opleiding palliatieve zorg