Voor verantwoordelijken

Een vrijwilligerswerking is een beetje zoals een tuin: om te genieten van de schoonheid  moet je er tijd en moeite in steken zodat alle bloemen kunnen openbloeien. Alleen weet ook de tuinier van dienst niet altijd hoe hij dat het beste doet.

Vrijwilligersverantwoordelijken zijn vaak alleen in hun rol. Ze hebben nog vele andere taken op hun bord en krijgen maar zelden voldoende tijd vrijgesteld om zich volledig over de vrijwilligers te ontfermen. Om hen te ondersteunen bieden wij vormingen aan voor de verantwoordelijken.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in!
Vragen of opmerkingen? Neem contact op met elisabeth.schelstraete@presentweb.be

Studiedag: De Vaardige Vrijwilliger
Present organiseert op 22 oktober 2019 een studiedag waarop de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek van Present en Lucas (centrum voor zorgonderzoek en consultancy KUL) over de toekomst van vrijwilligerswerk in de zorg- en welzijnssector bekendgemaakt worden.
Klik hier voor meer info en inschrijvingen

Jaarlijkse vormingsreeks: Participatie in het vrijwilligerswerk

Elk jaar organiseert Present een vormingsreeks voor vrijwilligersverantwoordelijken. Deze vorming wordt één keer georganiseerd in elke Vlaamse provincie.

Vorming voor nieuwe verantwoordelijken

Ook voor nieuwe vrijwilligersverantwoordelijken organiseren wij één keer per jaar een vorming.

Klik hier voor meer info en inschrijvingen

Extra vormingen
De Present ploeg van West-Vlaanderen organiseert dit jaar een vorming voor vrijwilligersverantwoordelijken waarbij twee thema’s centraal staan:
1) Het hart als core-business
2) Basisattitude voor empowerment

Klik hier voor meer info en inschrijvingen